Faék Méréstechnikai Kft

Műszeres híddiagnosztika

UniTech számítógépes mérőrendszer

A mérések elvégzéséhez a mérési pontok mellett, vagy a mérési pont várható elmozdulásának tengelyében fix bázispont kialakítása szükséges (mérőállvány, gerenda, síndarab). A mérendő pontra az érzékelők közvetlen csatlakozással, vagy vékony dróthuzallal és mágnessel kerülnek felerősítésre. A mért értékek rádiós adatátvitellel kerülnek továbbításra a számítógéphez. A számítógépes program kijelzi, és speciális formában rögzíti az érzékelők abszolút pozícióját, rögzíti a mérés során bekövetkező elmozdulások értékét.

A műszer alkalmas statikus és dinamikus mérés megvalósítására is. A statikus mérésnél lehetőség van relatív elmozdulások mérésére, illetve a számítógép gombnyomásra tárolja az összes érzékelő pillanatnyi elmozdulásának értékét (pl statikus teherállások során lehajlás mérés). A dinamikus mérések során a mintavételi frekvencia 10-300 Hz között állítható. A rögzített elmozdulások mérési csatornánként út-idő diagrammban megjeleníthetők.

A dinamikus mérés indítása megoldható külső indító egységről. A mérőelektronika és a számítógép csatlakozása USB porton történik.

Az 1 számítógéphez csatlakoztatható elmozdulásmérő érzékelők száma: 16 db. Alkalmazott elmozdulásmérő érzékelők mérési tartománya: 10 – 25 – 50 – 100 mm.

Érzékelő mérési tartománya [mm] Mérő elektronika felbontása [mm] Érzékelő pontossága [mm]
10 0,0025 0,01
25 0,006 0,025
50 0,0125 0,05
100 0,025 0,1

© 2024 Faék Méréstechnikai Kft

Theme by Anders Norén